You are here: Home > Allmänt, Charter, Europa, Städer > Alanya, ett av Turkiets paradis

Alanya, ett av Turkiets paradis

Kleopatrastranden i AlanyaAlanya är beläget på sydsidan av Turkiet utmed Medelhavet. Det är en härlig turistort som fylls med liv under sommarhalvåret. Det är verkligen ett resmål som lockar många turister både från Sverige och andra länder, och inte minst från flera olika målgrupper. I och med stränderna är bra, vattnet är varmt och lugnt, matkulturen är bra och att det finns en hel del att göra i och kring Alanya så lockar resmålet många familjer. Dessutom har Alanya ett aktivt nattliv med många nattklubbar som har öppet långt ut på natten och det lockar till sig en hel del ungdomar.

Alanyas centrum ligger nere vid hamnen och är ett väldigt mysigt distrikt med mycket shopping. Här finner du i princip allt i modeväg men de flesta butiker säljer plagiat av varumärken, dock till väldigt bra kvalitet i många fall. Du har också möjlighet att pruta på dessa varor och var därför försiktig med att köpa för mycket i början om du inte har en känsla för att pruta. I många fall kan man få varorna för under halva priset än vad som sägs som utropspris. Klockor och andra tekniska prylar kan också i många fall vara plagiat och håller då inte i närheten av samma kvalitet som orginalet gör.

I Alanya finns många lokala researrangörer som anordnar resor för dig som turist. Det kan vara en idé att besöka dessa om ni är sugna på att göra något speciellt under er resa. Kanske en båtutflykt eller prova på forsränning uppe i bergen? I Alanya finns även två vattenland som du kan besöka men det ena är betydligt större än det andra så var noga med att ni hamnar rätt om vill dit :)

Det var 4 år sedan jag var i Alanya och det var en härlig upplevelse. Vi fick dock aldrig tid att besöka borgen som ligger uppe på udden/berget som klyver Alanya på mitten. Däremot fick möjlighet att besöka Kleopatrastraden som börjar väster om berget. Det är en betydligt finare strand än den som ligger på andra sidan berget och närmast centrum. Helt klart ett rekommenderat besök…

Om ni vill resa till Alanya så kan Reser.se hjälpa er och ge er ytterligare information. Där hittar ni vilka charter bolag ni kan resa med och även var ni kan köpa hotell och flygbiljetter seperat om ni hellre föredrar det.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply